وي با بيان اينکه کميته تخصصي به منظور تدوين اين دستورالعمل در دفتر ثبت تشکيل شد، افزود: بعد از بحثهاي کارشناسي با متخصصان و کارشناسان، دستورالعمل ثبت ميراثمعنوي و ميراث طبيعي با توجه به دستورالعمل ثبت جهاني تدوين و به شوراي عالي ثبت ارسال شد.
وکيل خاطرنشان کرد: شوراي عالي ثبت بعد از بررسي اين دستورالعمل، آن را به تصويب رسانده و قرار است اين دستورالعمل با امضاي رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در چند روز آينده به استانها ابلاغ شود.
به گفته مدير دفتر ثبت آثار تاريخي، معنوي و طبيعي با ابلاغ اين دستورالعمل استانها بايد هرچه سريعتر پروندههاي ثبتي ميراثمعنوي و طبيعي را به منظور ثبت ملي براساس آن تهيه و به دفتر ثبت ارسال کنند.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا نبايد پروندههاي ثبت ميراثمعنوي مورد تأييد پژوهشگاه قرار گيرد، گفت: اگر اثري از ميراثمعنوي گستره ملي و يا فراملي داشته باشد، تهيه پرونده بر عهده پژوهشگاه و پژوهشکده مردمشناسي خواهد بود. اما اگر مراسم يا آييني به يک منطقه خاص در کشور اختصاص دارد، استان ميتواند پرونده را تهيه کند.
وکيل ادامه داد: همچنين در دفتر ثبت شوراي ملي تخصصي، ثبت ميراث معنوي با حضور نمايندگان پژوهشگاه و دفتر ثبت تشکيل شده است و پروندهها بعد از آنکه از استانها به دفتر ارسال ميشود در اين شورا مورد بررسي قرار ميگيرد.
وي در پايان از ثبت تعدادي پروندههاي ميراثمعنوي و طبيعي تا پايان سال جاري خبر داد.
115/
انتهای پیام/